De uitgebreide therapiemethoden van

Centrum Eikenhof in Bergen op Zoom

De unieke therapiemethodieken van Centrum Eikenhof in Bergen op Zoom

Afhankelijk van jouw situatie, problemen en klachten zetten we verschillende technieken, vaardigheden en methodes in. Die combinatie maakt onze aanpak uniek en onderscheidt ons van vele andere therapeuten. Bovendien heeft dit ertoe geleid dat er geen terugval is geconstateerd bij de meeste personen die we in de afgelopen jaren in de praktijk hebben gehad.

Neem contact op

De therapieën en methodieken van onze psychosociaal therapeuten

Bij Centrum Eikenhof gebruiken we de volgende therapieën en methodieken:

 • Voice Dialogue
 • EMDR (Eye Movement Desentitisation and Reprocessing)
 • Mindfulness
 • Jungiaanse tekeninganalyse
 • Bachbloesemtherapie
 • CGT/CT (cognitieve (gedrags)therapie)
 • Ademwerk
 • Relaxatie-, meditatie- en visualisatietechnieken
 • Psychodrama
 • Gestalt (vorm van psychotherapie)
 • NLP (Neuro Linguistic Programming)
 • Hypnotherapie (waaronder migrainetherapie)
 • Familie- en organisatieopstellingen
 • Ayurvedische massage
 • Depressiecoaching

Over de twee belangrijkste methodieken van Centrum Eikenhof, Voice Dialogue en EMDR, vertellen we je hieronder wat meer.

Voice Dialogue

Voice Dialogue - Wat houdt dit in?

Voice Dialogue - ‘praten met de delen in jezelf ’ - is het werken met je deelpersoonlijkheden. We vervullen allemaal verschillende rolpatronen zoals de vader of moeder, de klant, de cliënt, de zoon of dochter en de opa of oma. Elk rolpatroon is een deelpersoonlijkheid.

Dan hebben we daarnaast nog onze kwaliteiten en onze schaduwzijden. Denk hierbij aan de machteloze, zelfverzekerde, egoïst, rebel, strijder, leider en komiek. Deze verschillende delen en kwaliteiten zijn nooit allemaal evenredig aanwezig. De delen waar je last van hebt, staan als het ware vooraan in jouw orkest. In de theorie van Voice Dialogue leer je met de delen te ‘praten’ en ze te verschuiven, waardoor jij de dirigent wordt over jouw orkest. Met als resultaat dat je weer de regie krijgt over jouw leven.

Durf jij het gesprek met jezelf aan te gaan?
Psychosociale EMDR

Wat is EMDR?

Een veelgebruikte methodiek bij Centrum Eikenhof is EMDR. Met EMDR (Eye Movement Desentitisation & Reprocessing) is het mogelijk om de emotionele lading van traumatische ervaringen of andere (minder zware) belemmeringen te elimineren of op zijn minst de scherpe kanten - zoals stress - eraf te slijpen. Het resultaat is dat je zaken en emoties vanuit het (verre) verleden óf het heden los kan laten. EMDR is een kortdurende methodiek. Met enkele sessies kun je al emoties en ervaringen in de glazen kast zetten zonder dat het nog pijn doet als je ernaar kijkt, erover praat of er zelfs maar aan denkt. EMDR wordt ook vaak ingezet voor angsten en fobieën, zoals angst voor spinnen, vliegangst of allerhande rampscenario's. Wij zetten EMDR snel en breed in!


In het kort kun je zeggen dat je meest geavanceerde computer (je eigen brein) door EMDR snel en effectief wordt opgeschoond, terwijl je daar bijna niets voor hoeft te doen. Wij hebben met EMDR al tien jaar ervaring en hebben er al honderden mensen naar alle tevredenheid mee geholpen.

Verwijder trauma's, fobieën, angsten en stress

Wil je meer weten over de verschillende therapieën en methodieken waar we bij Centrum Eikenhof gebruik van maken? Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een afspraak bij onze praktijk in Bergen op Zoom.

Centrum Eikenhof
Moerstraatsebaan 182 
4614 PM Bergen op Zoom, Noord-Brabant


BTW: NL001756389B80
Bank: NL22ABNA0814155308

Contactgegevens

T: 0164-24 00 77

E: centrumeikenhof@planet.nl

KvK 20135691

Privacyverklaring

Openingstijden

Maandag 09:00 - 20:30

Dinsdag 09:00 - 16:30

Woensdag 09:00 - 20:30

Donderdag 09:00 - 20:30

Vrijdag 09:00 - 12:00

Centrum Eikenhof is lid van de VBAG en de RBCZ.