Contact

06 2357157006 23571570

Voice Dialogue therapie

Wie ben ik ?

 

 

 

 

Bij de Voice Dialogue therapie ga jij het gesprek met jezelf aan en werk je aan alle delen die jouw deelpersoonlijkheden kunnen worden genoemd. Zo hebben wij mensen allemaal een scala aan verschillende 'delen' in ons, bijvoorbeeld; de moeder, vader, zoon, dochter, werknemer, opa of oma. Een ander deel zijn onze kwaliteiten waarmee we werken zoals flexibiliteit, geduld of behulpzaamheid. Daarnaast heeft iedereen ook schaduwkanten of valkuilen. Deze delen zijn vaak van negatievere aard zoals besluiteloosheid, arrogantie, woede, onderdanigheid etc. Bewust of onbewust kun je veel last hebben van deze schaduwzijden en misschien weet je ook niet hoe je hiermee om moet gaan. Ik help jou daar graag bij.

Ik en mijn ikken

Al deze delen van jezelf zijn jouw 'ikken', echter zijn de verschillende delen nooit evenredig aanwezig. Vaak zijn de delen waar je last van hebt meer aanwezig en op de voorgrond. Door middel van therapie leer jij ermee werken, door te 'praten' met al jouw ikken en te schuiven zodat jij zelf kunt bepalen welk deel wanneer naar voren komt en in welke mate aanwezig mag zijn. Ook hierbij passen we Voice Dialogue therapie toe. Het is wel belangrijk om te weten dat het goed is om valkuilen of schaduwzijden te hebben omdat deze dienen als waarschuwers of beschermers, je moet er alleen mee durven te werken.

Voice Dialogue methode

Door te kijken naar de valkuilen en ermee te leren werken kun jij jezelf en alle delen die daarbij horen leren te accepteren. Tijdens de sessies gaan wij op zoek naar de delen die jou belemmeren en stellen we een tegenhanger op. Op deze wijze leer jij met jouw eigen delen te werken als zijnde een eigen coach. Is er een valkuil teveel aanwezig? Dan kun jij er straks een ander deel voor in de plaats zetten als tegenhanger, zodat jij weer de controle hebt. De Voice Diagolue methode is als training in zelfkennis, maar ook een belangrijk therapeutisch instrument waarmee jij weer de regie krijgt over je eigen leven. Je krijgt alle delen van jezelf weer duidelijk. Of dat nu de vader, moeder, de baby, de peuter, de oma of opa is, of de criticus, de arrogante, de medelevende, de lieve of de ondeugende, het angstige kind of je saboteur. Je zult ze allemaal leren kennen waardoor je jezelf vollediger kunt regiseren. Jij bent n.l. degene die een groot deel van je leven kunt maken!

Contact met Centrum Eikenhof

Heb je vragen of wil je meer informatie over Voice Dialogue therapie? Dan kun je mij een e-mail sturen of mij telefonisch bereiken via:06-23571570. Aan de hand van een eerste gesprek plannen we samen een afspraak in.