Contact

06 2357157006 23571570

Over mij

Vanaf 2021 ben ik weduwe geworden, maar sinds maart 2022 mag ik me weer gelukkig prijzen met een heel lieve vriend in mijn leven. Ik heb een zoon, een dochter en een kleinzoon. Na jarenlang in de administratieve sector te hebben gewerkt, kwam ik op een punt in mijn leven dat ik mijn ‘rugzak’ wilde legen. Ik heb dit gedaan en ervaren hoe fantastisch het is als je die last niet meer op je schouders draagt. Een bewuster en vollediger leven was het resultaat.


Een jeugd met traumatische ervaringen
Mijn jeugd is gekenmerkt door een aantal traumatische ervaringen en is daardoor een moeilijke periode geweest. Pas vele jaren later kwam ik erachter welke impact dit had op mijn leven en mijn functioneren. Vooral na het overlijden van mijn moeder werd ik me hier steeds bewuster van. Ik kreeg steeds meer het gevoel dat ik er iets mee moest doen. De begeleiding die ik toen heb ervaren heeft een enorm positieve impact op mij en mijn omgeving gehad. De ‘vrijheid’ die ik daarna voelde was ongekend; de deksel was echt van de pot gehaald. Mijn eigen gedachten en beelden waren veel positiever. Door deze mooie ervaring, gecombineerd met de groeiende fascinatie voor het vakgebied, besloot ik dat ik hierin ook iets wilde betekenen voor andere mensen.

Blijven ontwikkelen
In 1998 besloot ik naar het Internationaal Holistisch Centrum (IHC), tegenwoordig de Loek Knippels Academie, te gaan om daar mijn eigen trauma’s los te laten en daarna psychosociaal-natuurgeneeskundig counselor en therapeut te worden. En daar bleef het niet bij: Human Social Functioning (HSF), Hypnotherapie, Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR), Mindfulness, Familie- en organisatieopstellingen, Depressiecoaching, Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis zijn enkele van de opleidingen die ik – naast de regelmatige bij- en nascholingen – heb afgerond.

Eigen praktijk
Sinds 1998 heb ik een eigen praktijk als psychosociaal counselor, coach en therapeut. Elke dag weer krijg ik veel energie als ik mensen kan bevrijden van traumatische ervaringen en ze daarmee weer in hun kracht kan zetten. Het is zo mooi om te ervaren dat mensen daarna op elk gebied weer beter functioneren. En dat draagt weer bij aan mijn missie: bijdragen aan een betere wereld.

Wil je meer informatie over de verschillende soorten psychosociale therapie bij Centrum Eikenhof? Bel onze praktijk in Bergen op Zoom via 06-23571570, ook voor een kennismakingsgesprek met Yvonne.