Contact

06 2357157006 23571570

EMDR therapie bij Centrum Eikenhof

Een van de methodieken van Centrum Eikenhof is EMDR. EMDR staat voor Eye Movement Desentitisation and Reprocessing. EMDR is een vorm van psychotherapie welke de emotionele lading van een traumatische ervaring of een andere belemmering naar beneden haalt. Dit stelt jou in staat om vervelende gebeurtenissen of belemmeringen uit het verleden los te laten, zodat je weer kunt leven in plaats van overleven.

Therapie EMDR

Deze vorm van therapie kan worden ingezet bij onder andere: angsten, fobieën en rampscenario's. Je kunt EMDR zien als een virusscanner in jouw computer (je brein). Je hoofd wordt als het ware even opgeschoond. Sinds 2008 pas ik deze vorm van therapie toe. Helaas kan deze vorm van therapie niet altijd worden ingezet. Er zitten wat contra-indicaties aan vast. Ben je benieuwd naar EMDR? Vraag dan gerust eerst naar de contra-indicaties.

EMDR behandeling

Ik vraag jou om bij de meest emotionele pijn een beeld in gedachten te nemen van waar het trauma is ontstaan. Hier worden vervolgens twee zinnen op gezet. Een positieve en een negatieve. Vervolgens krijg jij een hoofdtelefoon op waar je tikjes hoort van oor naar oor. Als de tikjes stoppen wordt er in het kort verteld wat er in jou gedachten, gevoel of ervaring naar boven komt. Door dit te herhalen totdat de situatie verbetert kan de sessie worden stopgezet. Op dat moment hebben we een emotionele lading van de situatie geëlimineerd. We kunnen in 5 verschillende overkoepelende situaties werken met EMDR, namelijk: onveiligheid, machteloosheid, zelfverwijt, schuld/schaamte en een te hoge verantwoordelijkheid en kwetsbaarheid.

Contact met Centrum Eikenhof

Heb je vragen of wil je meer informatie over de EMDR therapie? Dan kun je mij een e-mail sturen of mij telefonisch bereiken door te bellen naar het volgende nummer:06-23571570. Aan de hand van een eerste gesprek plannen we samen een afspraak in.