relatietherapie in Bergen op Zoom
Hoe anderen Centrum Eikenhof ervaren?
Kijk eens onderaan de contact-pagina!

De unieke aanpak van Centrum Eikenhof in Bergen op Zoom

Afhankelijk van jouw situatie, problemen en klachten zetten we verschillende technieken, vaardigheden en methoden in. Deze combinatie maakt onze aanpak uniek en onderscheidt ons van vele andere therapeuten. Bovendien heeft het ertoe geleid dat er geen terugval is geconstateerd bij de meeste personen die we in de afgelopen jaren in de praktijk hebben gehad.

De therapieën en methodieken van onze psychosociaal therapeuten

  • Gestalt (vorm van psychotherapie)
  • NLP (Neuro Linguistic Programming)
  • Hypnotherapie (waaronder: migrainetherapie)
  • Familie-, en organisatieopstellingen
  • Ayurvedische massage

Over de 2 belangrijkste methodieken van Centrum Eikenhof:- Voice Dialogue en EMDR vertellen we je hieronder wat meer.

relatietherapie in Bergen op Zoom

Voice Dialogue – wat houdt dit in?

Voice Dialogue - ‘praten met de delen in jezelf ’ - is het werken met je deelpersoonlijkheden. We vervullen allemaal verschillende rolpatronen zoals de vader of moeder, de klant, de cliënt, de zoon of dochter en de opa of oma. Elk rolpatroon is een deelpersoonlijkheid.

Dan hebben we daarnaast nog onze kwaliteiten en onze schaduwzijden. Denk hierbij aan de machteloze, zelfverzekerde, egoïst, rebel, strijder, leider en komiek. Deze verschillende delen en kwaliteiten zijn nooit allemaal evenredig aanwezig. Degene waar je last van hebt, staan als het ware vooraan in jouw orkest. In de theorie van Voice Dialogue leer je met de delen te ‘praten’ en ze te verschuiven, waardoor jij de dirigent wordt over jouw orkest. Met als resultaat dat je weer de regie krijgt over jouw leven.

Ga jij het gesprek met jezelf aan?

EMDR in Bergen op Zoom

Wat is EMDR?

Een veelgebruikte methodiek bij Centrum Eikenhof, om de emotionele lading van traumatische ervaringen of andere (minder zware) belemmeringen te elimineren of op zijn minst de scherpe kanten eraf slijpt zoals b.v. stress, is EMDR (Eye Movement Desentitisation & Reprocessing). Het resultaat is dat je zaken en emoties vanuit het (verre) verleden óf het heden los kan laten. EMDR is een kortdurende methodiek. Met enkele sessies kun je al emoties en ervaringen in de glazen kast zetten zonder dat het nog pijn doet als je er naar kijkt, over praat of zelfs maar aan denkt. EMDR wordt ook vaak ingezet voor angsten en fobiën zoals b.v. angst voor spinnen, vliegangst of allerhande rampscenario's. Wij zetten EMDR snel en breed in !!

In het kort kun je zeggen dat je meest geavanceerde computer (je eigen brein)  wordt opgeschoond waar je zeker bijna niets voor hoeft te doen en wat zeer snel werkt.

Verwijder trauma's, fobieën, angsten en b.v.stress