Psycholoog in Bergen op Zoom
Hervind je innerlijke kracht

Neem contact op met Centrum Eikenhof in Bergen op Zoom

Blijf niet langer met die zware last op je schouders rondlopen. Pak onder begeleiding van onze psychosociaal therapeuten of counselors de kern van je problemen en klachten aan. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij Centrum Eikenhof, gevestigd in een prachtig buitengebied op 1 hectare eigen terrein in Bergen op Zoom. Bel 0164 – 240 077 of stuur een e-mail naar centrumeikenhof@planet.nl 

 

Contactformulier

Snel aan de slag

Wij hanteren geen wachtlijst voor individuele begeleiding. Je kunt na telefonisch contact gemiddeld binnen 2 weken terecht voor een intake of afspraak.

Centrum Eikenhof
Adres
Moerstraatsebaan 182 4614 PM Bergen op Zoom
Telefoon
0164 - 24 00 77
06 - 23 571 570
E-mail
centrumeikenhof@planet.nl
Routebeschrijving
Openingstijden
Maandag 09:00-20:30
Dinsdag 09:00-20:30
Woensdag 09:00-20:30
Donderdag 09:00-20:30
Vrijdag 09:00-20:30

26 reactie(s)

RECENTIES Laat weten wat je van ons vindt

Auteur J.M. juli 2016
Ik heb voor EMDR gekozen omdat ik me vreselijk rot voelde en daardoor was het lastig om dagelijks met twee benen op de grond te staan.
EMDR kan heel vermoeiend zijn werd er door Yvonne verteld, maar in mijn geval had ik er alleen maar plezier van en nog steeds.
Ik ben door EMDR anders naar mijn vader gaan kijken en de band veranderde hierdoor met hem naar meer liefdevolheid en kracht. En dit niet alleen naar mijn vader maar ook naar mezelf en anderen. Ook mijn frustraties (agressie) verdwenen als sneeuw voor de zon!
EMDR is geweldig !
2016.02.10 Auteur Claire van den Broek
Toen ik voor het eerst naar je toe kwam had ik vooral iemand nodig die mij serieus nam ondanks mijn jonge leeftijd en naar me luisterde. Nog nooit had ik dat gevoel gehad dat er een last van mijn schouders afviel nadat ik met iemand had gepraat over mijn ervaringen. Na een aantal EMDR sessies kon ik eindelijk weer ademhalen; ik voelde me zo opgelucht. Ik heb geen last meer van paniekaanvallen of nachtmerries en ik kan er eindelijk over praten zonder al die emoties. Echt super bedankt voor je lieve woorden en hulp!

Heel veel liefs, Claire
2016.01.20 Auteur Inge
Het is al weer enkele jaren geleden dat ik voor gesprekken bij jou kwam, nog bijna dagelijks denk ik er aan en pas ik toe wat ik bij jou heb geleerd.
Recent heeft onze zoon van jouw hulp gebruik mogen maken. Hij heeft handvatten en ruimte gekregen waarop en waarmee hij verder kan gaan bouwen.
Beiden voelen wij ons door jou gezien en gehoord.

Veel liefs,
Inge
Auteur A.H.
IK BEN MEZELF GEWORDEN EN MAG MEZELF ZIJN!
2014
Yvonne, Ik wil je eens zeggen dat mijn interventie bij jou levensveranderend positief heeft uitgepakt. Ik heb de regie over mijn eigen leven en over mijn gedachten terug. Ik ben verlost van irrationele gedachten en angsten en heb zelfs een hele mooie promotie doorgemaakt afgelopen jaren. Ik ben als mens enorm gegroeid of nee: ik ben mijzelf geworden en mag mijzelf zijn! A.H.
Auteur T.K
Lichter en levenslustiger! maart 2014

Lieve Yvonne,
Wat een bijzondere ontdekking en innerlijke reis heb ik met jou mogen doen.Er zat nog een zwaar stuk oud zeer in mij wat om aandacht vroeg. Samen met jou voelde ik me veilig om dit aan te gaan.De EMDR sessie's waren intensief. Maar wat werkt dit helend! Door jou rust, warmte en duidelijke uitleg ben ik thuis gekomen in mezelf. Ik voel me lichter en levenslustiger. Wat ik vooral wil zeggen is "dank je wel! Dank je wel voor je deskundigheid maar vooral voor wat je me mee gegeven hebt".
Warme groet,
T.K
Auteur Don Bezemer, mede eigenaar van D.O.N. Bureau bv
B-FREE-THERAPY maart 2014

Ons bedrijf D.O.N. Bureau heeft Centrum Eikenhof vanuit een persoonlijke behoefte leren kennen en ervaren. Dit heeft ons gezin enorm geholpen. Vervolgens hebben we vanuit onze vriendenkring ook vrienden laten kennis maken met Centrum Eikenhof. De vrienden zijn 'bevrijd' terug gekomen. Het bekende rugzakje is door onder andere EMDR uitgedaan.

Ons bedrijf heeft als een van de primaire behoeftes de rol dat iedereen bij ons werkt als of het een hobby is en hierdoor met plezier morgens op staat om bij ons te mogen gaan werken. Deze filosofie vraagt extra coachen van de senioren van ons bedrijf. Vanuit deze coachende rol, hebben we intenser contact met onze mede collega's. Als je als coach zo dicht tegen je collega aanzit, merk je dat er wel eens een 'rugzakje' zit die nog niet goed is verwerkt.

Vanuit die behoefte (rugzakje uit doen) hebben we als D.O.N. Bureau bv een samenwerkingsverband gesloten met Centrum Eikenhof. We zijn dan ook enorm positief gestemd wat EMDR bij de collegae heeft gebracht en opgeleverd. Vanuit het bedrijf gezien, kosten de sessies niet veel tijd, 3 a 4 consulten tegen een zeer respectabel bedrag.

We willen vanuit D.O.N. Bureau dit geweldige centrum van harte aanbevelen voor ondernemingen die hun collegae met een kleine investering willen helpen.

Hgr Don Bezemer, mede eigenaar van D.O.N. Bureau bv
Auteur Willianne
10-2-2013 WORKSHOP "OMGAAN MET MENSEN MET MENSEN MET KANKER!"
Hallo Yvonne,
Wat een mooie en fijne dag, de workshop "Omgaan met mensen met kanker en/of haarproblemen", voor kappers en kapsters wat we met z'n zessen mochten ervaren. Ook de informatie die we mee naar huis hebben gekregen is egweldig goed en fijn. Nogmaals bedankt voor al het goeds wat we deze dag hebben mogen ervaren.
Auteur Mary
MAART 2013

Door een vriendin van mij kwam ik in contact met Yvonne.
Samen hadden wij bij de intake meteen al een "klik".
Yvonne is een warm voelende vrouw met veel begrip.
Ze stelde mij meteen op mijn gemak.
Ik vond het prettig om naar haar toe te gaan.
Bijma jammer toen de therapie "klaar" was.
Voor mij waren de sessies een "eye opener", waar ik mee verder kan.
ik heb er veel aan gehad en voel me weer ontspannen en rustig.
Bedankt Yvonne, dikke knuffel en tot ziens.
Auteur Monique
JANUARI 2013

Hoi Yvonne
zoals beloofd stuur ik een stukje in voor op de site
Veder hoef ik jou niet uit te leggen hoe het gaat denk ik
het is niet goed of super maar in 1 woord GEWELDIG !!!!!!!!!!!!!!
En ik krijg zulke leuke reacties ik glunder gewoon

In november kwam ik in contact met Yvonne van Centrum Eikenhof d.m.v. het Mantra Zingen daar. Dat was een heel warm onthaal met allemaal lieve mensen. Doordat ik op korte tijd zoveel ellende mee had gemaakt was ik van een spontane, vrolijke vrouw veranderd in een bang vogeltje welk het liefst alleen maar thuis was , veilig met de gordijnen dicht op de bank. Mijn levenslust was ver te zoeken en wilde weinig tot niets meer ondernemen. Dus na een kort gesprekje met Yvonne hebben we besloten EMDR-sessies te doen en een sessie Voice Dialogue. Nu goed een maand verder ben ik zo enorm opgeknapt, voel me vrij, blij, energiek en kan alles weer aan. Als ik dit eerder had geweten mensen..................... Doordat ik angstig was durfde ik zelfs niet goed auto te rijden en ik rijd nu gewoon op de snelweg en door de sneeuw ZONDER ANGST !!!!!! Er is zo een wereld opengegaan en zoveel goeds. Dit is bijna niet te vevatten.
Dus lieve mensen : neem Yvonne in vertrouwen . Samen met haar komj je heel erg ver !!
Lieve Yvonne, je bent een prachtig mens en ik ben superblij dat ik jou heb mogen leren kennen.

Een dikke knuffel van Monique.
Auteur M.F.
juni 2012
" LUISTEREN NAAR JE GEVOEL "

In juni 2011 kwam ik bij Yvonne omdat ik mezelf niet meer was.
Door de EMDR heb ik ingezien waar het mis ging, er kwam dan ook uit dat ik wilde dat mensen eens naar mij luisterde en probeerde mij te begrijpen. Ik luisterde niet meer naar mijn eigen gevoel.
Door de therapie heb ik veel geleerd.

Bedankt Yvonne, ik ben je heel dankbaar voor alles wat je voor me gedaan hebt.

Groetjes,
Auteur Angela
maart 2012

Van ANGELA !

Wat ik me voor moest stellen bij EMDR, ik had het wel gelezen, kon er geen beeld van maken. Wat voor inpact het zou hebben nog minder. De 1e sessie was ehel heftig,z at midden in mijn trrauma, ging door alle pijn, verdriet en emoties heen. Het werkte daarna nog dagen door. Tot mijn verbazing merkte ik in de 2e sessie dat de lading (emotie) van het trauma al veel minder was. Wat het me heeft opgeleverd? Rust in mijn hoofd, voel me zekerder en heb een gevoel dat er een gordijn van bescherming (masker) af is gevallen. Dat masker hoorde er eigenlijk niet te zitten. Daat ben ik Yvonne eeuwig dankbaar voor. Een aanrader als een trauma wil verwerken!
Auteur M.v.d.K
januari 2011

Bij Centrum Eikenhof kwam ik binnen.
met me hoofd vol dingen.
De eerste indruk was gelijk goed.
zo kreeg ik meer moed.
Eerst een gesprek gehad.
Waaraan ik veel goede informatie heb opgevat.
Toen de EMDR- test.
Dat was echt best.
positief dacht ik weer naar.
ik voel me niet meer laag.
ik sta weer positief in het leven.
ik heb de moed en hoop niet opgegeven.
hieraan heb ik veel gehad.
bedankt Yvonne dat je me zo geholpen hebt.
Auteur R.d.L.
dec.2010
Wel, ik heb de sessie EMDR vorige week als heel wonderlijk ervaren. Ik had een soort herboren gevoel in mezelf. Ik was mijn trauma kwijt, achteraf zie ik nu in dat dat altijd als een zware last overal met me mee ging. En nu niet meer ! Wel ben ik extreem moe geweest. ik heb, wat mogelijk is maar niet nodig, drie dagen na de sessie heel veel geslapen en veel gedroomd.
Op 27-10-2010 had ik de volgende droom:Terug naar de plaats des onheidl. Ik heb het huis teruggezien waar de verkrachting heeft plaatsgevonden. En aldaar heb ik hardop gezegd dat het daar voor mij niet leuk is geweest, maar dat het mijn verdere leven niet meer zal bepalen ! Even wat verdreit gevoeld en zelf een beetje medeleven naar de dader.
Op 28-10-2010 heb ik voor het eerst pure gevoelens in mezelf gevoeld van diep geluk. Heel anders dan voor de EMDR en ook heb ik minder zin in drank. Eerder wel wat drankzucht gevoeld in mezelf maar daar ben ik bekend mee, dei gevoelens komen op bij geluk of diep verdriet, maar daar heb ik niet aan toe hoeven te geven.
Ja, het was een wonderlijke week.

Yvonne , ik ben je hier heel dankbaar voor.
Ik besef nu dat het verwerken eigenlijk nog steeds door gaat en dat is goed.
Ik was eerder niet in staat echt te verwerken, omdat ik eigenlijk nog steeds getraumatiseerd was.
Dankjewel zal ik maar zeggen en tot de volgende keer.
Dikke knuffel van een tevreden cliënte na de 1e sessie EMDR.
Auteur Robin
2010
Lieve Yvonne,

Nogmaals bedankt voor de tijd die je voor mij hebt vrij gemaakt!
In het begin vond ik het een beetje vreemd en raar, maar voelde mij al snel op mijn gemak bij jou..
Je hebt mij dingen langs een andere kant laten zien en dat heeft mij enorm vervanderd.
Ik had dit al veel eerder moeten doen, Je bent zeker weten een aanrader!!
Auteur Een tevreden (ex-)cliënte uit Bergen op Zoom.
Vrij!

Vorig jaar ben ik via de website bij Yvonne terecht gekomen. Ik zat vast in een relatie
die niet goed voor me was. Ik voelde me eigenlijk elke dag ongelukkig, "niet lekker in
mijn vel". Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest. Voor mezelf opkomen en
achter mezelf staan is iets wat ik niet kon. Na veel twijfelen heb ik Yvonne gebeld en
een afspraak gemaakt. Ik had er weinig vertrouwen in omdat ook al eerder bij een
psycholoog en huisarts was geweest en ik me ontzettend onbegrepen en "gek"
voelde. Dit was vanaf de eerste ontmoeting met Yvonne anders. Zij stelde me erg op
mijn gemak en ik voelde me voor het eerst sinds lange tijd weer een "normale" meid.

We begonnen aan de sessies waar ik ontzettend veel van geleerd heb, en toen
stelde Yvonne voor een EMDR-sessie te doen omdat we er samen achter kwamen
dat er wat dingen in het verleden mij zo dwars zaten zodat het mezelf in de weg zat.
In het kort gezegd: dromen doe je om gebeurtenissen te verwerken, er wordt bij
EMDR een soort sluimer/droomtoestand opgewekt d.m.v. oogbewegingen of
geluiden en tijdens deze toestand ga je in een gesprek de situatie die jou in zijn
greep houdt kort terughalen. Na deze sessie voelde ik me een heel ander mens, ik
voelde me bevrijd. De situatie die me zo lang in zijn greep hield kon me nu niet zo
diep meer raken, ik voelde hierover geen pijn meer ! ONGELOOFLIJK !! Ik was er
nog niet maar vanaf toen kon ik echt goed aan mezelf gaan werken.

Yvonne heeft me ontzettend veel geleerd waar ik nog steeds elke dag blij mee ben,
en wat heel mijn manier van omgaan met mijn leven en communiceren heeft
veranderd. Ik heb dingen over mezelf (en anderen) geleerd waarvan ik nooit gedacht
heb dat het in me zat.

Yvonne bedankt! Heel veel liefs
Auteur Sandra
Weer gelukkig!
Communicatie

Vorig jaar ben ik bij Yvonne terecht gekomen via deze website. Haar foto sprak me
gelijk aan en heb een afspraak gemaakt. Na mijn scheiding 3 jaar geleden, voelde ik
me niet meer gelukkig. Ik kon niet meer genieten van het leven en alles ging aan
me voorbij. Yvonne heeft me heel goed begeleidt in deze (want uiteindelijk moet je
het toch zelf doen). Maar zonder Yvonne was me dat zeker niet gelukt en was ik nu
bijna zeker depressief geweest. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet, heb nu weer
bereikt wat ik wilde voelen. GELUKKIG zijn ! Genieten van de dagelijkse dingen en
genieten van mijn zoon en inmiddels nieuwe vriend.

Ik zie het leven weer heerlijk tegemoet !
Yvonne Bedankt !
Auteur Veronique.
Elke relatie kent zijn problemen...... maar ik had het gevoel dat we er samen niet
meer uitkwamen, van praten kwam weinig terecht. De stap naar hulp zoeken was
niet gemakkelijk want je wil eigenlijk niet toegeven dat er problemen zijn. Uiteindelijk
heb ik al mijn moed verzameld en Yvonne gebeld. Het kennismakingsgesprek voelde
zeer vertrouwd, net zoals bij je beste vriend(in). Hierdoor besloten we samen naar
Yvonne in relatietherapie te gaan. Ze heeft ons geholpen met de groei en evenwicht
in onze relatie; leren "dat wil ik niet" en "dat wil ik wel" zeggen. Leren luisteren naar
elkaar en hiervoor ook de tijd nemen. We hebben nu een gelijkwaardige relatie, dat
voelt heerlijk! Op het gebied van zelfontplooiing ben ik van verwarring naar
helderheid gegaan, heb mijn emoties meer onder controle. Kortom, de kwaliteit die
we zochten hebben we gevonden, dankzij haar.
Bedankt Yvonne.
Auteur Marina Verwijs
2007
Samenwerking

Ik werk als logopediste op een school voor Praktijkonderwijs en verzorg daar de
CKV-lessen (Culturele en Kunstzinnige Vormingslessen). Omdat we met het thema
"spiritualiteit" aan de slag wilden, waren we op zoek naar een workshop omtrent dit
thema. Op bijzondere wijze kwam ik in contact met Yvonne Hof van Centrum
Eikenhof. Na geluisterd te hebben naar wat we wilden, was Yvonne meteen
enthousiast geworden. En zo ontstond de workshop "Bewustwording in een
notendop". Veel leerlingen vonden de oefeningen in het begin wat vreemd , maar de
meeste kwamen toch wel los. Helaas was de workshop wat te kort om veranderingen
bij de leerlingen te verwachten, maar het doel, de leerlingen bewuster te maken en
contact te laten maken, is zeker gelukt ! Bedankt voor de goede en fijne
samenwerking!
Auteur Wim Polman (gestorven op 6 september 2007)
Slapen, lekker slapen

Dat was mijn innige wens. lk ben 77 jaar en na 3,5 jaar Indië heb ik al 50 jaar
regelmatig hevige nachtmerries. Na mijn pensionering werd het erger, ook situaties
uit het verzet en mijn jeugd zorgden iedere nacht voor angstige dromen en
nachtmerries. Van alles geprobeerd, maar niets hielp. Begin 2002 besloot ik tot een
gesprekstherapie bij Yvonne Hof. Na de intake en 8 sessies kan ik weer slapen,
lekker slapen!
Auteur P. Maas-Jansen
Helder en inspirerend!

Ik heb zelfvertrouwen gekregen en een helder inzicht in mijn innerlijke
“struikelblokken”, zodat ik nu veel beter in staat ben om privé en werk goed te
kunnen combineren en veel gelukkiger in het leven sta!
Auteur Joke Adriaanse
Begripvol!

Lieve Yvonne. Vriendelijk bedankt wat jij voor mij hebt betekend. Ik heb weer
vertrouwen in mijzelf. En ook met de rouwverwerking van mijn broer. Ik voel mij weer
uitstekend dank zij jou. Nogmaals bedankt.
Auteur C. J. v.d. Made
Heb veel aan haar woorden en oefeningen gehad. Zij heeft me geholpen om verder
te werken aan mezelf waarna ik bepaalde dingen af kon sluiten.
Auteur R. F. Fokkens
Ben door haar bepaalde situaties anders gaan bekijken
Auteur Ineke Vervorst - 2003
Ze is geweldig!

Dank zij Yvonne rook ik al drie jaar niet meer en leef mijn leven met veel meer
diepgang.
Auteur Jessica 2002
Hoi, ik ben Jessica.
Ik ben vorig jaar bij Yvonne gekomen naar het lezen van een advertentie. Het trok me best wel aan en zo heb ik haar gebeld om een afspraak te maken. De eerste keer was ik best zenuwachtig. je weet niet wat je te wachten staat maar toen ik daar kwam voelde ik me meteen op mijn gemak. ik had het gevoel of ik bij een vriendin langs ging. Ik ging er naar toe omdat ik best wel onzeker was en problemen had in mijn privéleven. Dit zat me erg dwars. Ik ben wel eerder naar een maatschappelijk werker geweest maar die nam me niet echt serieus en voelde me helemaal niet op mijn gemak en kon dan ook niet echt mijn verhaal kwijt. Toen ben ik bij Yvonne kwam kon ik eigenlijk alles kwijt wat ik wilde, ook dingen die ik niet graag aan iemand vertel maar bij haar kon ik dat wel. Ik merkte na een tijdje dat ik weer zin had in het leven en genoot van de dingen om me heen en dat ik eigenlijk nooit deed. Het heeft ook mijn relatie met mijn vriend sterker gemaakt en het belangrijkste dat het langzamerhand beter tussen mijn ouders en vriend gaat. Ik ben er gelukkig vandaan gegaan en dat is waar ik onwijs blij mee ben. Yvonne is echt als een vriendin voor je waar je alles aan kwijt kan. Als ik haar niet had gehad was ik nog steeds onzeker en was de relatie tussen mijn vriend en ouders nooit zover gekomen dan zoals het nu is.
Yvonne Hartstikke bedankt.
Jessica.
Auteur Nicole - 1 april 2003
Lieve Yvonne,
Met een kleine attentie wil ik je bedanken voor alles wat ik van je heb mogen leren en in het bijzonder voor die ene speciale ochtend. Ik zal dat nooit vergeten en hoop oprecht dat dit géén afscheid is ! Ik wens jou en je gezin alle goeds en geluk toe ..... met liefde en een pakkerd.
van Nicole.
24 reactie(s)

REFERENTIES - Laat weten wat je van ons vindt

2016.02.10 Auteur Claire van den Broek
Toen ik voor het eerst naar je toe kwam had ik vooral iemand nodig die mij serieus nam ondanks mijn jonge leeftijd en naar me luisterde. Nog nooit had ik dat gevoel gehad dat er een last van mijn schouders afviel nadat ik met iemand had gepraat over mijn ervaringen. Na een aantal EMDR sessies kon ik eindelijk weer ademhalen; ik voelde me zo opgelucht. Ik heb geen last meer van paniekaanvallen of nachtmerries en ik kan er eindelijk over praten zonder al die emoties. Echt super bedankt voor je lieve woorden en hulp!

Heel veel liefs, Claire
2016.01.20 Auteur Inge
Het is al weer enkele jaren geleden dat ik voor gesprekken bij jou kwam, nog bijna dagelijks denk ik er aan en pas ik toe wat ik bij jou heb geleerd.
Recent heeft onze zoon van jouw hulp gebruik mogen maken. Hij heeft handvatten en ruimte gekregen waarop en waarmee hij verder kan gaan bouwen.
Beiden voelen wij ons door jou gezien en gehoord.

Veel liefs,
Inge
Auteur A.H.
IK BEN MEZELF GEWORDEN EN MAG MEZELF ZIJN!
2014
Yvonne, Ik wil je eens zeggen dat mijn interventie bij jou levensveranderend positief heeft uitgepakt. Ik heb de regie over mijn eigen leven en over mijn gedachten terug. Ik ben verlost van irrationele gedachten en angsten en heb zelfs een hele mooie promotie doorgemaakt afgelopen jaren. Ik ben als mens enorm gegroeid of nee ik ben mijzelf geworden en mag mijzelf zijn. A.H.
Auteur Lara
RUGZAK AF ! 2015

Wat voel ik me opgeruimd en verlost van een grote last die onbewust ik al jaren met me droeg. Je hebt me erg geholpen om de verschillende delen van mijzelf te accepteren. Dit was een mooie ervaring.
De EMDR die ik daarna heb ervaren heeft me heel veel gebracht. Ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, maar wat een geweldig resultaat. De rugzak die ik al die jaren meedroeg is af en wat een verlichting. ik voel me heel fijn, zit goed in mijn vel en dit is heerlijk, zowel privé als zakelijk.
Dankjewel hiervoor.
Lara
Auteur T.K
Lichter en levenslustiger! maart 2014

Lieve Yvonne,
Wat een bijzondere ontdekking en innerlijke reis heb ik met jou mogen doen.Er zat nog een zwaar stuk oud zeer in mij wat om aandacht vroeg. Samen met jou voelde ik me veilig om dit aan te gaan.De EMDR sessie's waren intensief. Maar wat werkt dit helend! Door jou rust, warmte en duidelijke uitleg ben ik thuis gekomen in mezelf. Ik voel me lichter en levenslustiger. Wat ik vooral wil zeggen is "dank je wel! Dank je wel voor je deskundigheid maar vooral voor wat je me mee gegeven hebt".
Warme groet,
T.K
Auteur Don Bezemer, mede eigenaar van D.O.N. Bureau bv
B-FREE-THERAPY maart 2014

Ons bedrijf D.O.N. Bureau heeft Centrum Eikenhof vanuit een persoonlijke behoefte leren kennen en ervaren. Dit heeft ons gezin enorm geholpen. Vervolgens hebben we vanuit onze vriendenkring ook vrienden laten kennis maken met Centrum Eikenhof. De vrienden zijn 'bevrijd' terug gekomen. Het bekende rugzakje is door onder andere EMDR uitgedaan.

Ons bedrijf heeft als een van de primaire behoeftes de rol dat iedereen bij ons werkt als of het een hobby is en hierdoor met plezier morgens op staat om bij ons te mogen gaan werken. Deze filosofie vraagt extra coachen van de senioren van ons bedrijf. Vanuit deze coachende rol, hebben we intenser contact met onze mede collega's. Als je als coach zo dicht tegen je collega aanzit, merk je dat er wel eens een 'rugzakje' zit die nog niet goed is verwerkt.

Vanuit die behoefte (rugzakje uit doen) hebben we als D.O.N. Bureau bv een samenwerkingsverband gesloten met Centrum Eikenhof. We zijn dan ook enorm positief gestemd wat EMDR bij de collegae heeft gebracht en opgeleverd. Vanuit het bedrijf gezien, kosten de sessies niet veel tijd, 3 a 4 consulten tegen een zeer respectabel bedrag.

We willen vanuit D.O.N. Bureau dit geweldige centrum van harte aanbevelen voor ondernemingen die hun collegae met een kleine investering willen helpen.

Hgr Don Bezemer, mede eigenaar van D.O.N. Bureau bv
Auteur Willianne
10-2-2013 WORKSHOP "OMGAAN MET MENSEN MET MENSEN MET KANKER!"
Hallo Yvonne,
Wat een mooie en fijne dag, de workshop "Omgaan met mensen met kanker en/of haarproblemen", voor kappers en kapsters wat we met z'n zessen mochten ervaren. Ook de informatie die we mee naar huis hebben gekregen is egweldig goed en fijn. Nogmaals bedankt voor al het goeds wat we deze dag hebben mogen ervaren.
Auteur Mary
MAART 2013

Door een vriendin van mij kwam ik in contact met Yvonne.
Samen hadden wij bij de intake meteen al een "klik".
Yvonne is een warm voelende vrouw met veel begrip.
Ze stelde mij meteen op mijn gemak.
Ik vond het prettig om naar haar toe te gaan.
Bijma jammer toen de therapie "klaar" was.
Voor mij waren de sessies een "eye opener", waar ik mee verder kan.
ik heb er veel aan gehad en voel me weer ontspannen en rustig.
Bedankt Yvonne, dikke knuffel en tot ziens.
Auteur Monique
JANUARI 2013

Hoi Yvonne
zoals beloofd stuur ik een stukje in voor op de site
Veder hoef ik jou niet uit te leggen hoe het gaat denk ik
het is niet goed of super maar in 1 woord GEWELDIG !!!!!!!!!!!!!!
En ik krijg zulke leuke reacties ik glunder gewoon

In november kwam ik in contact met Yvonne van Centrum Eikenhof d.m.v. het Mantra Zingen daar. Dat was een heel warm onthaal met allemaal lieve mensen. Doordat ik op korte tijd zoveel ellende mee had gemaakt was ik van een spontane, vrolijke vrouw veranderd in een bang vogeltje welk het liefst alleen maar thuis was , veilig met de gordijnen dicht op de bank. Mijn levenslust was ver te zoeken en wilde weinig tot niets meer ondernemen. Dus na een kort gesprekje met Yvonne hebben we besloten EMDR-sessies te doen en een sessie Voice Dialogue. Nu goed een maand verder ben ik zo enorm opgeknapt, voel me vrij, blij, energiek en kan alles weer aan. Als ik dit eerder had geweten mensen..................... Doordat ik angstig was durfde ik zelfs niet goed auto te rijden en ik rijd nu gewoon op de snelweg en door de sneeuw ZONDER ANGST !!!!!! Er is zo een wereld opengegaan en zoveel goeds. Dit is bijna niet te vevatten.
Dus lieve mensen : neem Yvonne in vertrouwen . Samen met haar komj je heel erg ver !!
Lieve Yvonne, je bent een prachtig mens en ik ben superblij dat ik jou heb mogen leren kennen.

Een dikke knuffel van Monique.
Auteur M.F.
juni 2012
" LUISTEREN NAAR JE GEVOEL "

In juni 2011 kwam ik bij Yvonne omdat ik mezelf niet meer was.
Door de EMDR heb ik ingezien waar het mis ging, er kwam dan ook uit dat ik wilde dat mensen eens naar mij luisterde en probeerde mij te begrijpen. Ik luisterde niet meer naar mijn eigen gevoel.
Door de therapie heb ik veel geleerd.

Bedankt Yvonne, ik ben je heel dankbaar voor alles wat je voor me gedaan hebt.

Groetjes,
Auteur Angela
maart 2012

Van ANGELA !

Wat ik me voor moest stellen bij EMDR, ik had het wel gelezen, kon er geen beeld van maken. Wat voor inpact het zou hebben nog minder. De 1e sessie was ehel heftig,z at midden in mijn trrauma, ging door alle pijn, verdriet en emoties heen. Het werkte daarna nog dagen door. Tot mijn verbazing merkte ik in de 2e sessie dat de lading (emotie) van het trauma al veel minder was. Wat het me heeft opgeleverd? Rust in mijn hoofd, voel me zekerder en heb een gevoel dat er een gordijn van bescherming (masker) af is gevallen. Dat masker hoorde er eigenlijk niet te zitten. Daat ben ik Yvonne eeuwig dankbaar voor. Een aanrader als een trauma wil verwerken!
Auteur M.v.d.K
januari 2011

Bij Centrum Eikenhof kwam ik binnen.
met me hoofd vol dingen.
De eerste indruk was gelijk goed.
zo kreeg ik meer moed.
Eerst een gesprek gehad.
Waaraan ik veel goede informatie heb opgevat.
Toen de EMDR- test.
Dat was echt best.
positief dacht ik weer naar.
ik voel me niet meer laag.
ik sta weer positief in het leven.
ik heb de moed en hoop niet opgegeven.
hieraan heb ik veel gehad.
bedankt Yvonne dat je me zo geholpen hebt.
Auteur R.d.L.
dec.2010
Wel, ik heb de sessie EMDR vorige week als heel wonderlijk ervaren. Ik had een soort herboren gevoel in mezelf. Ik was mijn trauma kwijt, achteraf zie ik nu in dat dat altijd als een zware last overal met me mee ging. En nu niet meer ! Wel ben ik extreem moe geweest. ik heb, wat mogelijk is maar niet nodig, drie dagen na de sessie heel veel geslapen en veel gedroomd.
Op 27-10-2010 had ik de volgende droom:Terug naar de plaats des onheidl. Ik heb het huis teruggezien waar de verkrachting heeft plaatsgevonden. En aldaar heb ik hardop gezegd dat het daar voor mij niet leuk is geweest, maar dat het mijn verdere leven niet meer zal bepalen ! Even wat verdreit gevoeld en zelf een beetje medeleven naar de dader.
Op 28-10-2010 heb ik voor het eerst pure gevoelens in mezelf gevoeld van diep geluk. Heel anders dan voor de EMDR en ook heb ik minder zin in drank. Eerder wel wat drankzucht gevoeld in mezelf maar daar ben ik bekend mee, dei gevoelens komen op bij geluk of diep verdriet, maar daar heb ik niet aan toe hoeven te geven.
Ja, het was een wonderlijke week.

Yvonne , ik ben je hier heel dankbaar voor.
Ik besef nu dat het verwerken eigenlijk nog steeds door gaat en dat is goed.
Ik was eerder niet in staat echt te verwerken, omdat ik eigenlijk nog steeds getraumatiseerd was.
Dankjewel zal ik maar zeggen en tot de volgende keer.
Dikke knuffel van een tevreden cliënte na de 1e sessie EMDR.
Auteur Robin
2010
Lieve Yvonne,

Nogmaals bedankt voor de tijd die je voor mij hebt vrij gemaakt!
In het begin vond ik het een beetje vreemd en raar, maar voelde mij al snel op mijn gemak bij jou..
Je hebt mij dingen langs een andere kant laten zien en dat heeft mij enorm vervanderd.
Ik had dit al veel eerder moeten doen, Je bent zeker weten een aanrader!!
Auteur Een tevreden (ex-)cliënte uit Bergen op Zoom.
Vrij!

Vorig jaar ben ik via de website bij Yvonne terecht gekomen. Ik zat vast in een relatie
die niet goed voor me was. Ik voelde me eigenlijk elke dag ongelukkig, "niet lekker in
mijn vel". Ik wist niet meer wat ik met mezelf aan moest. Voor mezelf opkomen en
achter mezelf staan is iets wat ik niet kon. Na veel twijfelen heb ik Yvonne gebeld en
een afspraak gemaakt. Ik had er weinig vertrouwen in omdat ook al eerder bij een
psycholoog en huisarts was geweest en ik me ontzettend onbegrepen en "gek"
voelde. Dit was vanaf de eerste ontmoeting met Yvonne anders. Zij stelde me erg op
mijn gemak en ik voelde me voor het eerst sinds lange tijd weer een "normale" meid.

We begonnen aan de sessies waar ik ontzettend veel van geleerd heb, en toen
stelde Yvonne voor een EMDR-sessie te doen omdat we er samen achter kwamen
dat er wat dingen in het verleden mij zo dwars zaten zodat het mezelf in de weg zat.
In het kort gezegd: dromen doe je om gebeurtenissen te verwerken, er wordt bij
EMDR een soort sluimer/droomtoestand opgewekt d.m.v. oogbewegingen of
geluiden en tijdens deze toestand ga je in een gesprek de situatie die jou in zijn
greep houdt kort terughalen. Na deze sessie voelde ik me een heel ander mens, ik
voelde me bevrijd. De situatie die me zo lang in zijn greep hield kon me nu niet zo
diep meer raken, ik voelde hierover geen pijn meer ! ONGELOOFLIJK !! Ik was er
nog niet maar vanaf toen kon ik echt goed aan mezelf gaan werken.

Yvonne heeft me ontzettend veel geleerd waar ik nog steeds elke dag blij mee ben,
en wat heel mijn manier van omgaan met mijn leven en communiceren heeft
veranderd. Ik heb dingen over mezelf (en anderen) geleerd waarvan ik nooit gedacht
heb dat het in me zat.

Yvonne bedankt! Heel veel liefs
Auteur Sandra
Weer gelukkig!
Communicatie

Vorig jaar ben ik bij Yvonne terecht gekomen via deze website. Haar foto sprak me
gelijk aan en heb een afspraak gemaakt. Na mijn scheiding 3 jaar geleden, voelde ik
me niet meer gelukkig. Ik kon niet meer genieten van het leven en alles ging aan
me voorbij. Yvonne heeft me heel goed begeleidt in deze (want uiteindelijk moet je
het toch zelf doen). Maar zonder Yvonne was me dat zeker niet gelukt en was ik nu
bijna zeker depressief geweest. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet, heb nu weer
bereikt wat ik wilde voelen. GELUKKIG zijn ! Genieten van de dagelijkse dingen en
genieten van mijn zoon en inmiddels nieuwe vriend.

Ik zie het leven weer heerlijk tegemoet !
Yvonne Bedankt !
Auteur Veronique.
Elke relatie kent zijn problemen...... maar ik had het gevoel dat we er samen niet
meer uitkwamen, van praten kwam weinig terecht. De stap naar hulp zoeken was
niet gemakkelijk want je wil eigenlijk niet toegeven dat er problemen zijn. Uiteindelijk
heb ik al mijn moed verzameld en Yvonne gebeld. Het kennismakingsgesprek voelde
zeer vertrouwd, net zoals bij je beste vriend(in). Hierdoor besloten we samen naar
Yvonne in relatietherapie te gaan. Ze heeft ons geholpen met de groei en evenwicht
in onze relatie; leren "dat wil ik niet" en "dat wil ik wel" zeggen. Leren luisteren naar
elkaar en hiervoor ook de tijd nemen. We hebben nu een gelijkwaardige relatie, dat
voelt heerlijk! Op het gebied van zelfontplooiing ben ik van verwarring naar
helderheid gegaan, heb mijn emoties meer onder controle. Kortom, de kwaliteit die
we zochten hebben we gevonden, dankzij haar.
Bedankt Yvonne.
Auteur P. Maas-Jansen
Helder en inspirerend!

Ik heb zelfvertrouwen gekregen en een helder inzicht in mijn innerlijke
“struikelblokken”, zodat ik nu veel beter in staat ben om privé en werk goed te
kunnen combineren en veel gelukkiger in het leven sta!
Auteur Joke Adriaanse
Begripvol!

Lieve Yvonne. Vriendelijk bedankt wat jij voor mij hebt betekend. Ik heb weer
vertrouwen in mijzelf. En ook met de rouwverwerking van mijn broer. Ik voel mij weer
uitstekend dank zij jou. Nogmaals bedankt.
Auteur C. J. v.d. Made
Heb veel aan haar woorden en oefeningen gehad. Zij heeft me geholpen om verder
te werken aan mezelf waarna ik bepaalde dingen af kon sluiten.
Auteur R. F. Fokkens
Ben door haar bepaalde situaties anders gaan bekijken
Auteur Ineke Vervorst
Ze is geweldig!

Dank zij Yvonne rook ik al drie jaar niet meer en leef mijn leven met veel meer
diepgang.
Auteur Corrie - 14 juli 2003
Mijn ervaring met de therapie was , dat ik positiever ben gaan denken over mijn leven. Door het verleden achter me te laten en niet meer om te kijken, dat helpt echt !
ik heb heel veel van de therapie geleerd: dat ik meer kan dan ik had gedacht en ik kan me nu veel beter ontspannen !
M.vr.gr. Corrie
Auteur Wim Polman (18 juli 2002 - gestorven op 6 september 2007)
Slapen, lekker slapen

Dat was mijn innige wens. lk ben 77 jaar en na 3,5 jaar Indië heb ik al 50 jaar
regelmatig hevige nachtmerries. Na mijn pensionering werd het erger, ook situaties
uit het verzet en mijn jeugd zorgden iedere nacht voor angstige dromen en
nachtmerries. Van alles geprobeerd, maar niets hielp. Begin 2002 besloot ik tot een
gesprekstherapie bij Yvonne Hof. Na de intake en 8 sessies kan ik weer slapen,
lekker slapen!